Onze experts
Ontmoet onze senior adviseurs
Een greep uit ons werk

Welzijn & gezondheid – communiceren op snijvlak integriteit en flair

Communiceren over gezondheid en gezondheidszorg vereist een goede balans tussen integriteit en flair. Meer nog dan in andere branches draait het bij de communicatie om betrouwbaarheid en geloofwaardigheid. Hill+Knowlton Strategies adviseert organisaties daarbij, zowel op strategisch niveau als bij de executie.
Welzijn en gezondheid Hill+Knowlton Strategies
Ons communicatieadviesbureau beschikt over een ervaren healthcare team dat de weg kan wijzen. Het zijn specialisten op het gebied van healthcare en generalisten op het gebied van communicatie. Het team kent de spelers in de gezondheidssector en de mogelijkheden die de Nederlandse en internationale wet- en regelgevingen bieden.
 
Communicatiestrategie en campagnes
Onze adviseurs adviseren niet alleen over de te volgen communicatiestrategie, zij initiëren en realiseren ook impactvolle campagnes voor producten, merken en organisaties in gezondheidszorg en welzijn. Bij dit alles houden zij voortdurend het voortdurend veranderende krachtenveld in het oog.
 
Diepgaande kennis over en ervaring met de gezondheidszorg is onontbeerlijk, want de ontwikkelingen gaan snel. Vandaag gaat het om herzieningen in het zorgstelsel en de gevolgen van de vergrijzing, morgen vraagt een invoering van een nieuw revolutionair medicijn de aandacht, overmorgen kan er een product recall aan de orde zijn.
 
Geloofwaardigheid cruciaal
Betrouwbaarheid en geloofwaardigheid zijn cruciaal voor bedrijven en instellingen in de gezondheidszorg. Endorsement is belangrijk: welke persoon, welk onderzoek of instituut levert het bewijs voor de belofte die uw bedrijf of uw product maakt? En hoe brengt u dit bewijs over het voetlicht?
 
Hill+Knowlton Strategies is als adviseur betrokken (geweest) bij verschillende campagnes:
 
• Introductie van geneesmiddelen op de Nederlandse markt, begeleiding van issues rond vergoeding en dure geneesmiddelen
• Lancering van voedingsmiddelen met een gezondheidsclaim
• Crisiscommunicatie: preventie en crisismanagement
• Mediatrainingen voor management en artsen
• Message Development Workshops
• Corporate reputatiemanagement
• PR/PA trajecten: campagnes richting overheid en algemene publiek
 
Onze (recente) klanten zijn onder andere:
NFU, Groene Hart Ziekenhuis, Zorgverzekeraar De Friesland, Roche Nederland, Hollister.