Search Results:
(512)
Order by:
                    

Show:
      

Query:
Alles verandert en alles blijft uiteindelijk hetzelfde, dat is zo oud als de weg naar Rome. Oorlog en vrede wisselen elkaar af zolang we ons kunnen heugen, perioden van vrij denken worden traditioneel gevolgd door tijden van preutsheid en zelfs de schoudervulling lijkt dit jaar een comeback te gaan maken, als we Vogue mogen geloven. 
Toch lijkt er iets veranderd: een groeiend collectief besef van de zogenaamde radical uncertainty, oftewel een onzekerheid die we vooraf niet kunnen berekenen. Dit in tegenstelling tot een risico, waarbij dat wel het geval is. Het concept is niet nieuw. Ergens in de jaren dertig werd het al verdedigd door economen Keynes en Knight – en verworpen door hun tegenstanders. Maar Keynes en Knight hadden gelijk. Bepaalde gebeurtenissen en hun gevolgen zijn niet te voorspellen. Mervyn King, econoom en Gouverneur van Bank of England, blaast de theorie nieuw leven in met zijn boek The End of Alchemy en legt daarmee een bommetje onder de klassieke economische doctrine.
3 april 2019 | Nieuws
Elliott Management, Cat Rock Capital Management, Jana, The Children Investments Fund. Menig bestuurder schrikt nog badend in het zweet wakker als ze nog eens terugdenken aan hun confrontaties met deze activistische aandeelhouders. Grote gemene deler was dat bedrijven en hun bestuurders verrast werden door de harde toon van de aandeelhouder en soms ook de aanvallen op de CEO of de president-commissaris. Hoe wapen je je als bedrijf en bestuurder en waar begint de voorbereiding eigenlijk?
3 april 2019 | Nieuws
Er is een grote toename van fraude- en corruptiezaken en de publicitaire aandacht daarvoor. Na de financiele crisis van 2008 heeft de burger het vertrouwen in de financiele sector en het (internationale) bedrijfsleven verloren en die vertrouwensbreuk is nog steeds niet hersteld. Bonussen, belastingontwijking en witwassen blijven het vertrouwen ondermijnen. Strengere regels moeten dit gedrag een halt toeroepen en overtreders worden ter verantwoording geroepen.
3 april 2019 | Nieuws
Op woensdag 20 maart – de dag van de Provinciale Statenverkiezingen – organiseerden de Public Affairsadviseurs van Hill+Knowlton Strategies hun jaarlijkse ontbijtsessie. Thema van dit jaar: wordt 2019 het jaar van politieke aardverschuivingen?
Als gastspreker was Eric van der Burg uitgenodigd: oud-wethouder van de gemeente Amsterdam, kandidaat Eerste Kamerlid voor de VVD en voorzitter van de overgewichtstafel binnen het Preventieakkoord.
3 april 2019 | Nieuws
Rick Versteegh is op 1 januari van dit jaar toegetreden tot de directie van Hill+Knowlton Strategies in Nederland. Binnen de directie, die naast hem bestaat uit José Tijssen, Jenny Grevenstuk en Jack de Vries, is Rick in het bijzonder belast met het HR-aspect dat bepalend is voor het succes voor onze business, zoals training en werving. ‘The battle for talent wordt voor onze business steeds relevanter, vandaar dat hier specifieke aandacht voor is in de samenstelling van de directie. Rick heeft zich op dit terrein al meer dan bewezen in zijn rol als manager van ons Young Professionals programma’, aldus Managing Director Jack de Vries.
21 februari 2019 | Nieuws
29 januari 2019 | Medewerkers
Jose is een all-round communicatie professional met 20 jaar ervaring in corporate en financial communicatie en Investor relations. 
7 januari 2019 | Experts
The world around us is changing; customer brand loyalty is decreasing, partly due to the influence of (social) media, which can demolish reputations within a day. Besides that, brands are struggling and are trying to create even more content for the masses to stay relevant and visible.
7 december 2018 | Nieuws
7 december 2018 | Medewerkers
7 december 2018 | Medewerkers