Ontmoet onze senior adviseurs
Persberichten en andere nieuwsuitingen van Hill+Knowlton Strategies

Historie

Hill+Knowlton Strategies Nederland maakt deel uit van de internationale Hill+Knowlton Strategies organisatie, die zijn roots heeft in Cleveland, Ohio.
Historie Hill+Knowlton Strategies
Daar opende in 1927 John W. Hill de deuren van zijn public relations kantoor, na een carrière van 18 jaar als een reporter, editor en financieel columnist. Op het moment dat een bancaire klant tijdens de recessie failliet ging, haalde John Hill Donald Knowlton als public relations director binnen. Hill+Knowlton Strategies groeide snel, ondanks het slechte economische klimaat. In 1934 werd het hoofdkantoor verplaatst naar New York.


Na de Tweede Wereldoorlog maakte John Hill als eerste van de Amerikaanse PR-bureaus de overstap naar Europa. De opening van een kantoor in Parijs vormde het begin van de opbouw van een wereldwijd netwerk van nu 87 kantoren in 50 landen. John Hill heeft tot 1962 de dagelijkse leiding gehad van de organisatie en bleef actief tot net voor zijn dood in New York in 1977.


Nederland


Hill+Knowlton Strategies Nederland startte in 1972. Het bedrijf hield kantoor aan de Catsheuvel in Den Haag en slaagde er in om snel een positie te veroveren. Nadat Hill+Knowlton Strategies eind jaren zeventig werd overgenomen door JWT kreeg het bureau er in Amsterdam een vestiging bij. De huidige moeder WPP haalde JWT en Hill+Knowlton Strategies weer uit elkaar en iets later werden de Nederlandse activiteiten geconsolideerd in de Amsterdamse vestiging. Sinds 2009 heeft Hill+Knowlton Strategies een kantoor in Den Haag (Amaliastraat) en sinds 2019 heeft Hill+Knowlton Strategies haar kantoor aan de Amsteldijk (Amsteldok).


De Nederlandse tak van Hill+Knowlton Strategies bestaat inmiddels 40 jaar, een periode waarin tal van in het oog springende communicatieprojecten zijn geïnitieerd en uitgevoerd.