16 december 2005

t for telecom grootste telecom-winkelketen in Nederland

t for telecom neemt 51 winkels Tell Me over

Door deze overname wordt t for telecom met 155 winkels de grootste telecomretailer in Nederland. Hiermee realiseert t for telecom een groei van ruim 35% in omzet en klantenbestand. Hill & Knowlton is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van boodschappen voor extern en intern gebruik, evenals de mediaregie.
De belangrijkste reden voor de overname voor t for telecom is de uitbreiding van het winkelnetwerk en daarmee een versterking van de positie in de markt. De Tell Me winkels zijn veelal gevestigd in de kleinere steden terwijl het vestigingsbeleid van t for telecom voornamelijk gericht is op de grotere stad. Door de overname versterkt t for telecom zijn positie in de samenwerking met operators en overige telecomaanbieders. Overigens is t for telecom voornemens Tell Me onder de huidige naam te laten opereren.


Naast mobiele communicatie zitten volgens t for telecom directeur Bob Mols de ontwikkelingen de komende jaren vooral in Internet, internetbellen en digitale televisie & entertainment. Deze ontwikkelingen zijn belangrijk voor álle huishoudens, ook in die gebieden waar t for telecom niet met haar eigen winkels vertegenwoordigd is.  Daarnaast verwacht t for telecom de winkels van Tell Me efficiënter te kunnen laten functioneren, door voordelen op het gebied van, assortiment, inkoop, verkoop, marketing, automatisering en opleidingen in de eigen ‘t for telecom Academy’ te bieden. De overname van de Tell Me keten is daarom een logische stap in de groeistrategie van t for telecom.


Hill & Knowlton is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van boodschappen voor extern en intern gebruik, evenals de mediaregie. Hill & Knowlton en t for telecom werken sinds begin dit jaar samen. Doel is het profiel van t for telecom bij consument en media te verhogen als bron van informatie en kennis in de jungle van mobiele communicatie, internet en digitale televisie.