10 december 2005

Winkelen in Praag: de strategie van Rodamco Europe in de praktijk

Centraal-Europa is een belangrijke groeimarkt voor Rodamco Europe. Zo opende de grootste vastgoedbelegger en –manager in de Europese winkelsector onlangs het nieuwe winkelcentrum Chodov in Praag, Tsjechië. Om de strategie van Rodamco Europe - focus op topkwaliteit winkelcentra in belangrijke Europese steden - in de praktijk te laten zien, organiseerde Rodamco Europe samen met Hill & Knowlton een bezoek aan de Tsjechische hoofdstad voor analisten & beleggers en voor de media.
Naast presentaties van CEO Maarten Hulshoff, Scott Dwyer (Managing Director Centraal-Europa) en Martin Macháè (Director Operations & Retail Management), was er vooral aandacht voor de praktijk. Via een uitgebreide rondleiding door het nieuwe winkelcentrum Chodov, liet Rodamco Europe haar expertise op het gebied van retail management, shopping trends en gebiedsontwikkeling aan de bezoekers zien. Ook werd een kijkje genomen bij twee andere projecten van Rodamco Europe in Praag: Cerny Most en Arkády Pankrác.


Hill & Knowlton was verantwoordelijk voor het benaderen van en het contact onderhouden met analisten en beleggers en de media en was nauw betrokken bij de samenstelling van het programma. Enkele reacties van de deelnemers: “Dit is een uitstekende manier om meer inzicht in het bedrijf te krijgen”, “Efficiënt om op deze manier tijd met het management te kunnen besteden”, “Essentieel om de projecten in het echt te zien en het lokale team te ontmoeten”, “Uitstekende gelegenheid om informatieve artikelen over representatieve buitenlandse winkelcentra te schrijven”.