4 november 2009

VN-Klimaattop kiest Hill & Knowlton als officiële mediapartner

Kopenhagen, 4 november 2009 - Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het internationale communicatieadviesbureau Hill & Knowlton gekozen als officiële mediapartner voor de VN-Klimaatconferentie COP15, die wordt gehouden in Kopenhagen. De COP15 start op 7 december en duurt twee weken.
Hill & Knowlton ondersteunt de voorlichtingscampagne die tijdens de COP15 klimaatbewust gedrag moet stimuleren bij alle afgevaardigden en andere betrokkenen, met als einddoel de uitstoot van broeikasgassen te reduceren. De campagne zorgt er ook voor dat inhoud en resultaten van de conferentie betreffende klimaatbewust gedrag lokaal en internationaal zullen worden gecommuniceerd.


De heer Svend Olling, sectiehoofd van COP15 Logistiek bij het Deense Ministerie van Buitenlandse Zaken, geeft een toelichting op de keuze voor Hill & Knowlton: “We willen laten zien dat zelfs grote bijeenkomsten als deze op een milieuvriendelijke manier kunnen plaatsvinden, vooral wat betreft de uitstoot van broeikasgassen. We zijn blij dat we een partner hebben gevonden die uitgebreide kennis heeft van wereldwijde campagnes en die weet hoe met internationale mediarelaties om te gaan”.


Paul Taaffe, Global Chairman en CEO van Hill & Knowlton: “Klimaatverandering is voor de hele wereld issue no. 1 en een grote en complexe uitdaging voor ons allemaal. Wij geloven dat effectieve wereldwijde communicatie over praktische oplossingen centraal staat bij het aangaan van deze uitdaging en we zijn verheugd dat we uitgekozen zijn om te helpen op COP15”.


Op de COP15 VN-Klimaattop in Kopenhagen  komen politieke leiders en regeringsfunctionarissen uit 192 landen samen met de bedoeling tot een structuur te komen om klimaatverandering te bestrijden. COP15 vervangt het Kyoto Protocol dat in 2012  afloopt.