23 november 2004

Toon je talent in de Kellogg’s Kids Energy Challenge

Ontbijtgranenproducent Kellogg’s organiseerde dit jaar voor de eerste maal in Nederland de Kellogg’s Kids Energy Challenge.
Via de Nationale Kinderkrant en de speciale website (www.kelloggskids.nl) nodigde Kellogg’s alle kinderen tot 12 jaar uit te laten zien aan welk talent zij hun energie en tijd besteden en daarbij te vertellen waarom ze juist dat doen.  


Hill & Knowlton Nederland bedacht samen met de Nationale Kinderkrant deze talentenjacht om de Kellogg Company onder de aandacht van kinderen te brengen. Het bedrijf heeft sinds haar oprichting in 1906 de roeping bij te dragen aan een betere gezondheid voor iedereen. Meedoen aan de Kellogg’s Kids Energy Challenge is simpel: kinderen sturen het bewijs van hun talent (zoals foto, tekening, video, geluidsopname) in. Daarbij vertellen ze waarom ze juist daaraan hun energie besteden. Alles waar kinderen met plezier en toewijding energie in stoppen, draagt bij aan de ontwikkeling van vaardigheden en talent. Daarom kunnen allerlei soorten activiteiten ingezonden worden: van musiceren tot knutselen, balletje hooghouden, koekjes bakken of hutten bouwen. Deze talentenjacht is voor alle kinderen bedoeld, ook voor bijvoorbeeld kinderen met een handicap.


Kinderen konden zelf hun stem uitbrengen via de website op hun favoriete inzending, waarbij ze ook nog kans maakten op een prijs. Daarnaast heeft een professionele jury zich over de inzendingen gebogen en uiteindelijk een keuze gemaakt uit de vele mooie inzendingen.


Hill & Knowlton heeft het concept van de Kellogg’s Kids Energy Challenge bedacht en dit gezamenlijk met de Nationale Kinderkrant geimplementeerd. Het resulteerde in een afname van vele proefpakjes Kellogg’s, meer dan 225.000 unieke bezoekers op www.kelloggskids.nl en meer dan 450 inzendingen. Hill & Knowlton heeft tevens gezorgd voor de communicatie en PR rondom deze unieke talentenjacht.


Neem voor meer informatie contact op met Frederique Demenint of Karin Speijers via fdemenint@hillandknowlton.com / kspeijers@hillandknowlton.com.