17 december 2005

RSM Erasmus University houdt vinger aan de pols bij financieel directeuren

Ieder kwartaal ondervraagt de RSM Erasmus Univeristy via internet enkele honderden Europese financieel directeuren (CFO’s). Op een speciale site kunnen zij een vragenlijst met standaard vragen en vragen over actuele, Europese, ontwikkelingen beantwoorden. Dit kwartaal werd hen bijvoorbeeld gevraagd of zij verwachten dat het nieuwe Duitse bewind Duitsland tot een betere handelsmarkt maakt.
Uit het onderzoek van november concludeert de RSM Erasmus Universiteit onder meer dat optimisme onder CFO’s over de ontwikkelingen van hun nationale economie sterk varieert. Over het algemeen zijn de ondervraagden positief, maar uit de grote Europese economieën zoals Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk komen minder welluidende geluiden.


Hill & Knowlton is gevraagd om media-aandacht te bewerkstelligen rond de uitkomsten van de kwartaalonderzoeken. Doelmedia zijn de Europese dagbladen en nieuwsdiensten, Nederlandse zakelijke radio- & TV media en managementmedia. Activiteiten die Hill & Knowlton heeft uitgevoerd voor de RSM Erasmus University zijn onder meer voorbereiding op interviews, het schrijven van persberichten, mediabenadering en het adviseren van de RSM als het gaat om presentatie van de gegevens aan de media.


Sinds augustus van dit jaar werkt de RSM Erasmus University samen met The Fuqua School of Business aan de Duke University in de Verenigde Staten. Deze partner ondervraagt zowel Amerikaanse als Aziatische CFO’s met dezelfde standaard vragen als de RSM. Door deze samenwerking en doordat de RSM al enige kwartalen informatie heeft verzameld, is er een unieke database ontwikkeld.