6 oktober 2004

Persaandacht voor nieuwe hersteldrank Nederlandse Olympiërs

Tijdens een persbijeenkomst op Sportcomplex Papendal werd eind januari de door DSM ontwikkelde hersteldrank genaamd PeptoProSports aan de verzamelde pers gepresenteerd en officieel overhandigd aan de Olympische sporters. Meer dan 200 Nederlandse Olympische sporters kunnen als enige van alle ruim 10.000 Olympiërs gebruik maken van de nieuwe drank, die zorgt voor een sneller herstel na zware inspanningen.
Hill & Knowlton was verantwoordelijk voor de organisatie en publiciteit rondom de persintroductie van de drank. Naast publicaties in landelijke dagbladen en vakbladen, besteedde NOS Studio Sport en NOS Radio 1 en Langs de Lijn uitgebreid aandacht aan de nieuwe hersteldrank." De persbijeenkomst was de tweede in een serie Olympic Updates. Deze bijeenkomsten worden door DSM en Hill & Knowlton in aanloop naar de Olympische Spelen georganiseerd om DSM als hoofdsponsor en Partner in Sport van het NOC*NSF te profileren.


DSM is hoofdsponsor van het Nederlands team bij de Olympische Zomerspelen 2004 in Athene. De inzet is een combinatie van financiële steun en het aanbieden van wetenschappelijke kennis en expertise binnen DSM, die de prestaties van sporters naar een hoger niveau kunnen tillen. Hill & Knowlton ontwikkelde samen met DSM een communicatiestrategie om via verschillende evenementen in aanloop naar Athene de aandacht op de campagne Unlimited.DSM en sportsponsoring te onderstrepen.


Tijdens persevenementen, de "Olympic Updates", worden verschillende onderdelen van het sponsoring programma onder de aandacht gebracht. In juni 2003 werd tijdens de drukbezochte 1e Olympic Update een contract met polsstokhoogspringer Rens Blom ondertekend, eerder werden contracten gesloten met roeier Dirk Lippits en rolstoeltennisster Sharon Walraven. De 3e Olympic Update vindt plaats in het voorjaar.