25 januari 2013

Nederlander Alexander Döll benoemd tot eerste CEO Hill+Knowlton Strategies Africa

De Nederlander Alexander Döll (41) is bij Communicatieadvies-bureau Hill+Knowlton Strategies benoemd tot eerste CEO Africa met standplaats Johannesburg. Deze benoeming is onderdeel van een fors uitbreidingsplan van Hill+Knowlton Strategies in het hele Afrikaanse continent.
Nederlander Alexander Döll benoemd tot eerste CEO Hill+Knowlton Strategies Africa
Deze Pan-Afrikaanse strategie behelst naast de aanstelling van Döll  de opening van eigen kantoren Zuid-Afrika, Nigeria, Uganda, Tanzania, Rwanda en Ghana, naast de reeds bestaande kantoren in Kenia en Egypte. Hill+Knowlton Strategies betrekt haar wereldwijde PR expertise en Afrikaanse professionals in de propostie voor de Afrikaanse markt op gebied corporate communications, marketing communications, internal communications, sports marketing en sponsorship, digital communications, issues&crisis consultancy, en public affairs.


Alexander Döll trad in 2008 in dienst bij Hill+Knowlton Strategies in Amsterdam als senior adviseur en director corporate communications. In 2010 verhuisde hij naar Kenia als manager van de Oost- Afrikaanse operatie van Hill+Knowlton Strategies.


“Onze strategie erkent dat de stevige groei van de zakelijke markt het beste geholpen is met ervaren lokale talenten met een Pan-Afrikaans perspektief” , zei Alexander Döll. “De combinatie van ervaren PR professionals en nieuw talent stelde ons in staat om een service van wereldklasse te bieden in Oost-Afrika. Dit plan zorgt ervoor dat we de lokale kennis en ervaring beschikbaar hebben die nodig is  voor onze dienstverlening in het hele Afrikaanse continent.”