25 november 2004

Minister Hoogervorst opent eerste DA gezondheidsspeciaalzaak

Nederlands beste drogisterijketen DA introduceerde 1 november een nieuw winkelconcept: de gezondheidsspeciaalzaak. Drogist en apotheek vormen hierin een geïntegreerd geheel.
Hill & Knowlton begeleidde DA met de aankondiging van deze nieuwe winkel lokaal en nationaal. De DA gezondheidsspeciaalzaak breekt de markt van de traditionele apotheker open. Een ontwikkeling die van harte wordt toegejuicht door minister Hans Hoogervorst. Hij kwam voor deze gelegenheid naar Brunssum en opende Nederlands eerste DA gezondheidsspeciaalzaak.


Met een bredere service en productaanbod geeft de nieuwe winkel de consument veel gemak. De ruimere openingstijden zorgen ervoor dat de klanten ook op zaterdag en op koopavonden terecht kunnen voor hun geneesmiddelen. Daarnaast biedt DA de zorgverzekeraar volledige transparantie in de kosten van de geneesmiddelen. De zorgverzekeraar weet exact welke prijs DA betaalt bij de inkoop van de medicijnen en heeft met DA een afspraak gemaakt over de marge. Bij de traditionele apotheker is dit deel niet inzichtelijk. Minister Hoogervorst hoopt dat met initiatieven als deze de kosten van geneesmiddelen voor zorgverzekeraars en daarmee de premies van de consument aanzienlijk naar beneden gaan.