16 november 2005

London 2012 - Back the Bid!

Het zijn spannende tijden voor Londen. De stad is in de race om de Olympische Zomerspelen van 2012 te organiseren. Londen strijdt samen met New York, Moskou, Madrid en Parijs voor deze grote eer.
Het London 2012 'BID-team' wordt geleid door oud-topatleten Sebastian Coe (Chairman) en Keith Mills (CEO). Onder hun leiding is het BID-team de afgelopen maanden bezig geweest om duidelijk te maken dat Londen de meest ideale stad is voor de Spelen. Daarbij is er aandacht voor de faciliteiten, de veiligheid, logistiek, financiën en organisatie. Ook de steun van de bevolking is erg belangrijk, vandaar dat ‘London 2012’ het hele land oproept met de kreet ‘Back the Bid'. Enorm veel Britten hebben dit reeds gedaan, waaronder ook een groot aantal celebrities zoals Tony Blair, Roger Moore,  David Beckham, Sir Alex Ferguson en Jose Mourinho.


Hill & Knowlton ondersteunt het London 2012 BID-team bij de promotie van hun BID. Ook Hill & Knowlton Nederland is hierin actief. Samen met de Britse Ambassade in Den Haag is de afgelopen weken een groot aantal media benaderd, met als resultaat een aantal kwalitatieve artikelen over London 2012 en een succesvolle London 2012 party op de Britse Ambassade.


Het IOC heeft inmiddels alle steden die in de race zijn bezocht en Londen blijkt samen met Parijs en in mindere mate New York, de grote kanshebber. Op 6 juli valt de beslissing in Singapore wanneer alle IOC-leden op hun favoriete stad stemmen. Op www.london2012.com en in de media zijn alle ontwikkelingen de komende tijd te volgen.