3 juli 2006

Jong talent exposeert in de HyPe Gallery

In navolging van de steden Londen, Milaan, Parijs en Singapore deed de door Hewlett-Packard geïnitieerde HyPe Gallery Amsterdam aan.
Hype Gallery is een uniek concept dat jonge creatieve kunstenaars de gelegenheid geeft hun werk te exposeren voor een breed publiek. In april werd gestart met een lege tentoonstellingsruimte in BG, op de begane grond van het voormalig Post CS gebouw in Amsterdam. Jong aanstormend talent kon werk aanleveren op een CD-rom, USB-stick of DVD. Dit werk werd ter plekke uitgeprint op papier of canvas op A0-formaat met een grootformaat printer van HP. Ook konden kunstenaars filmpjes aanleveren, die werden geprojecteerd in zogenaamde HyPe-bunkers.


De HyPe Gallery Amsterdam bood ruimte voor het exposeren van 200 werken. Gedurende de openingsperiode in april leverden ongeveer 800 kunstenaars hun werk aan. De werken werden opgehangen en vervangen volgens het first-in, first-out principe en daardoor was een steeds wisselende tentoonstelling te zien. Ook konden kunstenaars hun werk online tentoonstellen via de website www.hypegallery.nl. Daar zijn inmiddels meer dan 1.100 kunstwerken te bekijken. De volgende stad die HyPe Gallery zal aandoen is Berlijn, in oktober van dit jaar.


Hill & Knowlton heeft een bijdrage aan dit project geleverd door het attenderen van opkomend talent en media op het gebied van kunst en cultuur op dit project. Mede dankzij publiciteit in verschillende landelijke dagbladen, RTV en diverse websites, hebben 800 kunstenaars deelgenomen en meer dan 3.100 mensen de tentoonstelling bezocht.