1 september 2016

Jan Maarten Slagter Associate Director bij Hill+Knowlton Strategies B.V.

Jan Maarten Slagter werkt sinds 1 september 2016 als Associate Director voor Hill + Knowlton Strategies. Hij concentreert zich op financiële communicatie rondom "corporate events" als IPO's, emissies en overnames, op corporate governance-gerelateerde kwesties en op communicatie rondom (collectieve) juridische procedures. 
Jan Maarten Slagter Associate Director bij Hill+Knowlton Strategies B.V.
Jan Maarten was van 2007 tot 2014 directeur van beleggersvereniging VEB, in welke hoedanigheid hij de belangen van Nederlandse beleggers vertegenwoordigde richting beursgenoteerde bedrijven, financiële instellingen en toezichthouders. In die periode was hij ook actief als bestuurslid van Better Finance, de alliantie van Europese "VEB's". Van 2004 tot 2007 was hij correspondent van het Financieele Dagblad in de Londense City. Voor deze krant was hij financieel journalist vanaf 1998. Jan Maarten begon zijn carrière als advocaat in Amsterdam, waar hij ondernemingsrecht en arbeidsrecht praktiseerde. Hij studeerde rechten in Leiden.
Jan Maarten is tevens onder meer commissaris bij KPMG Nederland, bestuurslid van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID) en voorzitter van de Stichting Keurmerk Collectief Vergelijken. Hij schrijft een tweewekelijkse column in de Financiële Telegraaf en schreef, met co-auteur Patrick Bernhart, De koude kermis van KPN (Prometheus, 2016).
Jan Maarten is voorzitter van kamermuziekgezelschap Camerata Delft. Hij roeit (bakboord).