15 juni 2011

Jack de Vries treedt toe tot directie van Hill+Knowlton Strategies Nederland

Jack de Vries, voormalig Staatssecretaris van Defensie, treedt toe tot de directie van de Nederlandse vestiging van het wereldwijd opererende communicatieadviesbureau Hill+Knowlton Strategies. De Vries krijgt naast managementverantwoordelijkheid de leiding over de public affairs praktijk van Hill+Knowlton Strategies.
Jack de Vries treedt toe tot directie van Hill+Knowlton Strategies Nederland
De brede communicatie- en bestuurservaring van De Vries in zowel politiek als bedrijfsleven, zijn bewezen vermogen om op het hoogste niveau te opereren en zijn uitgebreide netwerk maken de voormalig Communicatiemanager van het Jaar tot een waardevolle versterking van de directie bij Hill+Knowlton Strategies Nederland. Naast zijn managementtaak zal hij bestuurders en directies adviseren over hun public affairs- en communicatiestrategie. Verder versterkt hij de issues- en crisismanagementpraktijk van Hill+Knowlton Strategies.  De Vries blijft daarnaast op persoonlijke titel commentator bij De Wereld Draait Door en columnist van HP De Tijd. Tevens heeft hij zitting in het strategisch beraad van het CDA.


"Jack is één van de meest erkende communicatiestrategen van dit land. Ons bureau is altijd op zoek naar topmensen in ons vakgebied en Jack stond al een tijd bovenaan onze lijst. Hij past met zijn profiel uitstekend bij de positie die wij in de markt innemen als het bureau dat wordt ingeschakeld wanneer het er echt om gaat. Zijn achtergrond in de politiek zal een enorme boost aan onze public affairs praktijk in Den Haag geven. Verder heeft hij een prettige persoonlijkheid, waardoor wij erg uitzien naar onze samenwerking in de directie van ons bureau”, zegt Ingo Heijnen, Managing Director van Hill+Knowlton Strategies Nederland.


Jack de Vries: "Ik kwam met Hill+Knowlton Strategies in aanraking via een gezamenlijke opdracht. Er bleek een professionele en persoonlijke klik. Zo raakten we in gesprek. Hill+Knowlton Strategies is in mijn vakgebied top of the bill, zowel in Nederland als wereldwijd. Het bureau kent een rijke historie met opdrachten die er echt toe doen, heeft ook nu vele interessante opdrachtgevers in een breed scala aan sectoren in het bedrijfsleven en biedt geweldige mogelijkheden voor iemand in mijn vak."


“Hill+Knowlton Strategies is het communicatiebureau dat naast de andere topadviseurs aan tafel bij directies en besturen aanschuift. Om deze positie in te kunnen nemen hebben we goede mensen nodig. Jack de Vries kan met zijn strategisch talent, ruime ervaring en brede achtergrond een belangrijke bijdrage hieraan leveren, zowel in Nederland als daarbuiten”, zegt Sally Costerton, CEO van Hill+Knowlton Strategies EMEA (Europe, Middle East and Africa).