4 juni 2014

Ingo Heijnen benoemd tot Senior VP Europe bij Hill+Knowlton Strategies

Ingo Heijnen (43), CEO van Hill+Knowlton Strategies in Nederland, is per 1 juni benoemd tot Senior Vice President Operations van Hill+Knowlton in Europa.
Ingo Heijnen benoemd tot Senior VP Europe bij Hill+Knowlton Strategies
In deze nieuwe rol zal hij verschillende landenorganisaties van het communicatie-adviesbureau gaan aansturen. Heijnen blijft daarnaast leiding geven aan de Nederlandse activiteiten. De benoeming tot SVP Operations Europe volgt op het nieuws van eind mei dat Lars Erik Grønntun door het bureau is benoemd tot chairman & CEO van Hill+Knowlton Strategies EMEA. Heijnen maakt deel uit van het nieuwe Europese leiderschapsteam dat door Grønntun is geformeerd.


EMEA (Europe, Middle East, Africa) is de grootste regio in omzet van Hill+Knowlton Stratgies. In totaal is het adviesbureau er in 26 landen vertegenwoordigd. “Deze regio is van vitaal belang voor ons bedrijf, gezien de omvang, de grote geografische spreiding en kansen die de verschillende markten bieden. Ik heb Ingo gevraagd de leiding te nemen over een aantal van onze grootste en meest volwassen markten. Hij leidt een zeer succesvolle operatie in een andere volwassen markt, Nederland, is een erkend toonaangevend communicatieadviseur en kent Hill+Knowlton van binnen en van buiten. Daarom heb ik hem tevens gevraagd om een proces te leiden waarbij wij onze strategische oriëntatie in Europa onder de loep nemen”. 
 
Heijnen begon zijn carrière bij Hill+Knowlton in 1995. Na een uitstapje van zo’n drie jaar elders, kwam hij in 2000 weer terug bij het bedrijf, in de functie van senior consultant corporate communicatie. Daarna leidde hij de healthcare activiteiten, en trad hij in 2005 toe tot de directie van het bureau. Hij was verantwoordelijk voor de corporate en financiële communicatie practices en zette in 2009 de public affairs activiteiten op. In 2011 werd hij managing director en in 2012 CEO van de onderneming. Heijnen is twee keer uitgeroepen tot ‘best PR advisor in M&A’ en is winnaar van een SABRE award en verschillende nominaties voor deze vakprijs.


“Het voelt als een hele eer om voor zo’n uitdagende rol te worden gevraagd. Ik beschouw het ook als een blijk van waardering voor het hele team in Nederland, aangezien we met elkaar verantwoordelijk zijn voor het succes in onze markt. Nu is het zaak om te bezien hoe wij een kruisbestuiving van de goede dingen die overal bij Hill+Knowlton in Europa plaatsvinden tot stand kunnen brengen zodat we het hele netwerk sterker maken. Daar zet ik me graag voor in”, zegt Heijnen in een reactie op zijn benoeming.