18 juli 2011

Hill+Knowlton Strategies nummer één op Nederlandse M&A markt

Hill+Knowlton Strategies is de toonaangevende communicatieadviseur op het gebied van fusies & overnames in Nederland. Dit blijkt uit de zojuist vrijgegeven ‘league tables’ van Mergermarket, een onafhankelijk internationaal informatiebureau gespecialiseerd in gegevens over fusies en overnames. In de eerste helft van 2011 adviseerde Hill+Knowlton Strategies volgens gegevens van Mergermarket bij negen fusie & overname transacties.
Hill+Knowlton Strategies nummer één op Nederlandse M&A markt
Hill+Knowlton Strategies heeft over de afgelopen jaren een stevige M&A praktijk ontwikkeld. Onlangs nog breidde het bureau haar financiële communicatiepractice uit met de komst van Sabine Post-De Jong, hiervoor corporate strategy manager van TNT. In het afgelopen halve jaar werkte het bedrijf onder andere voor Vitol Group die in samenwerking met Helios Investment Partners de meerderheid van de Afrikaanse downstream activiteiten van Koninklijke Shell heeft gekocht, voor de voorgenomen fusie van VastNed O/I met Nieuwe Steen Investments en adviseerde het AlpInvest bij de overname door The Carlyle Group (60%) en het Management (40%). Feitelijk was het bureau in de eerste zes maanden van 2011 bij twaalf transacties of voorbereidingen op transacties betrokken – nog niet alle daarvan zijn tot afronding gekomen. Dit is evenveel als in heel 2010, wat een slecht jaar was voor de fusie- en overnamemarkt.


Ingo Heijnen, Managing Director Hill+Knowlton Strategies Nederland:
“Eind vorig jaar zagen wij al aankomen dat de M&A markt sterk zou aantrekken. Met het oog daarop hebben wij ons team verder versterkt. Vooral bij Private Equity zit veel activiteit, deze partijen zijn er namelijk in geslaagd om nieuw kapitaal aan te trekken en zoeken hiervoor nu bedrijven die ze kunnen overnemen. Maar ook zogenoemde „strategische kopers‟ vinden hun weg en vragen ons hen te helpen bij de communicatie rond deals. Er is in toenemende mate aandacht van verschillende stakeholders voor fusies en overnames – zowel van media, als van politici, vakbonden en andere belangengroepen. Dit zorgt voor toenemende complexiteit in de communicatie en vandaar dat wij worden gevraagd te ondersteunen. In de komende tijd verwachten wij een verdere groei van het aantal transacties, waarbij we rekening moeten houden met meer activiteit door buitenlandse partijen.”


Hill+Knowlton Strategies heeft met haar succesvolle Financial Practice al enkele jaren een leidende positie op het gebied van financiële communicatie en groeit nog steeds. Daarbij weet het bureau investor relations, corporate reputatie management, media management en issue management goed op elkaar af te stemmen. In projectteams met zeer ervaren adviseurs worden bestuurders en directies van binnen- en buitenlandse bedrijven geadviseerd in complexe fusie- en overnametrajecten. Enkele aansprekende voorbeelden van de betrokkenheid van Hill+Knowlton Strategies bij fusies en overnames in de afgelopen jaren zijn Océ (overname door Canon), Johnson & Johnson (overname van Crucell), Vattenfall (overname van Nuon), Corporate Express (overname door Staples) en Grolsch (overname door SAB Miller).