31 maart 2010

Hill & Knowlton voor topprestaties in topsport

De Olympische Spelen in Vancouver waren een fantastisch sportevenement met ongekende prestaties van de sporters. Hill & Knowlton was erbij en kijkt graag nog even terug. Als het officiële communicatieadviesbureau van VANOC, het organisatiecomité van de Olympische Spelen van Vancouver 2010, waren consultants van Hill & Knowlton Nederland bij de XXIe Olympische Winterspelen aanwezig. Achter de schermen werkten zij voor de grootste regionale en (inter)nationale sponsoren van de Spelen.
De aanwezigheid bij de Olympics sluit naadloos aan bij het huidige klantenpakket van Hill & Knowlton. Zo is Hill & Knowlton vanuit Nederland op dit moment actief voor The HollandBelgium Bid, de gezamenlijke kandidatuur van België en Nederland voor het WK van 2018/2022. Tot aan het besluit van het FIFA Executive Committee in december 2010 is Hill & Knowlton verantwoordelijk voor de strategie en uitvoering van alle wereldwijde communicatieactiviteiten. Hill & Knowlton in Amsterdam coördineert de kantoren in Brussel en Londen en wordt bijgestaan door sportmarketing experts van Hill & Knowlton wereldwijd.


Nederland naar Olympisch niveau
Daarnaast is Hill & Knowlton het communicatieadviesbureau van Olympisch Vuur, de alliantie achter het Olympisch Plan 2028. Hill & Knowlton ondersteunt Olympisch Vuur bij het naar een hoger, Olympisch niveau brengen van het hele land, op sociaal maatschappelijk, economisch, ruimtelijk en welzijnsgebied. Met als mogelijke uitkomst de Olympische en Paralympische Spelen in 2028 in Nederland.


In dit kader ondertekende Hill & Knowlton tijdens de Spelen in Vancouver het verdrag “Goud op de werkvloer” van Sport en Zaken, een initiatief van het Nederlands bedrijfsleven met als doel sportbonden en sportverenigingen duurzaam te versterken. Met “Goud op de werkvloer” biedt Sport & Zaken, in samenwerking met NOC*NSF en Randstad, (oud-)topsporters de kans direct na of zelfs tijdens hun actieve sportcarrière werkervaring op te doen in het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen topsporters zich doelgericht voorbereiden op een carrière na de topsport. De sporters hebben een enorm doorzettingsvermogen en levenservaring . Hierdoor kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren in het bedrijfsleven en dit zijn dan ook de mensen die Hill & Knowlton graag in het team ziet.


Sport & Zaken biedt (oud-) topsporters de mogelijkheid om tijdens en direct na hun actieve topsportcarrière werkervaring op te doen bij gerenommeerde bedrijven en organisaties. Topsporters kunnen zich zo gericht voorbereiden op hun maatschappelijk carrière en werkgevers kunnen gebruikmaken van de competenties en levenservaring van deze sporters.


Impasses doorbreken
Op pro bono basis geeft Hill & Knowlton de Johan Cruyff Foundation strategisch advies en dagelijkse communicatieondersteuning. Hill & Knowlton staat volledig achter de activiteiten en doelstellingen van de stichting van Nederlands grootste voetballer aller tijden: jeugd en wijken in beweging brengen door impasses te doorbreken. Dit doet de Foundation door middel van het organiseren van sportevenementen – waarvan vele voor gehandicapten – en het aanleggen van Cruyff Courts.


Ook in het verleden was Hill & Knowlton actief op het gebied van sportmarketing:
* Introductie van de EK en WK voetballen van Adidas, de Tricolore voor het WK in Frankrijk 1998 tot de Europass voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk.
* Strategie en uitvoering van het Olympisch mediaprogramma voor DSM, innovatiepartner van NOC* NSF.
* Ontwikkeling en begeleiding van het verenigingsplatform Tennis.NonStop voor de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Tennisbond)


Daarnaast was Hill & Knowlton internationaal actief voor verschillende Olympische bids, zoals Beijing 2008, Vancouver 2010, Londen 2012, Pyeongchang 2014 en Chicago 2016. Kortom, een prachtige lijst met sportmarketingactiviteiten en langdurige ‘bid’-projecten, waar ook de kracht van het internationale netwerk van Hill & Knowlton uit spreekt. Juist door het sterke netwerk en de ervaring op sportgebied is Hill & Knowlton als geen ander in staat topprestaties te leveren op het gebied van topsport.


Claudia van Tunen & Kalle Siebring
Hill & Knowlton