10 september 2009

Hill & Knowlton opent Public Affairs kantoor in Den Haag

Den Haag / Amsterdam, 10 september 2009 – Hill & Knowlton Nederland geeft haar PA-activiteiten een grote impuls door de recente opening van een kantoor in Den Haag. Vanuit de Paleisstraat in hartje Hofstad werkt een ervaren team in opdracht van bedrijven aan public affairs en lobby-opdrachten. Daarbij wil Hill & Knowlton zich onderscheiden met tastbare resultaten op korte termijn, op het kruispunt van politieke en publieke opinie- en besluitvorming.
Het bureau stelde in de afgelopen jaren een groeiende vraag naar PA-ondersteuning vast. In eerste instantie is aan de vraag voldaan vanuit het kantoor in Amsterdam, in samenwerking met partners in Den Haag. Inmiddels past een volwaardig Public Affairs-aanbod goed bij de positie die het bureau in het Nederlandse bedrijfsleven heeft. “PA is steeds meer een strategisch beleidsinstrument voor bedrijven. Dit heeft te maken met de toenemende invloed van de overheid op de bedrijfsvoering van ondernemingen via wet- en regelgeving. Wij zien veel ruimte voor experts die in staat zijn een adequate analyse te maken van de invloed die deze wet- en regelgeving op de bedrijfsvoering van betrokken ondernemingen kan hebben en die weten hoe dit proces snel te beïnvloeden. Daarbij gaat het in onze visie niet alleen om de juiste contacten – het gaat om een scherp stel hersenen en inzicht in de manier waarop ‘Den Haag’ werkt. De interactie tussen PA en onze PR-experts in Amsterdam is daarbij van grote toegevoegde waarde”, stelt Ingo Heijnen, vanuit de directie van Hill & Knowlton verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de PA-activiteiten.


Hill & Knowlton heeft Jacqueline Heere (42) per 1 september in dienst genomen als senior PA consultant. Heere heeft jarenlange ervaring in zowel Den Haag als het buitenland, als ambtenaar en later als consultant. “We zijn erg blij met de komst van Jacqueline, ze heeft veel ervaring hier en weet uit eerste hand hoe de hazen lopen. Bovendien heeft ze een groot netwerk in Den Haag en Brussel”, zegt Heijnen. Het team wordt gecompleteerd door Pieter Hasselaar, die als associate director aan de Public Affairs unit van Hill & Knowlton is verbonden en ruim twintig jaar aan public affairs en strategic sourcing ervaring inbrengt, en door Tineke Meijerman, account executive PA. Het bureau werkt in Den Haag nauw samen met BridgeHead, een bureau gespecialiseerd in de begeleiding van bedrijven bij aanbestedingen door de overheid.


Public Affairs-opdrachtgevers die Hill & Knowlton bijstaat of heeft gestaan, zijn onder meer Vattenfall (inzake de overname van Nuon); de Nederlandse vliegtuigindustrie (in het politiek gevoelige JSF-traject); Hewlett Packard (Duurzaam Inkopen); de Nederlandse Vereniging van Medisch Oncologen (dure-geneesmiddelenproblematiek); en de Stichting Voorlichtingsbureau Kerstpakketten (terugdraaien van belastingmaatregel inzake Kerstpakketten).