31 juli 2009

Hill & Knowlton is klaarwakker in Den Haag

De Tweede Kamer is met reces dus Den Haag slaapt…

Hoewel…midden in het centrum, min of meer in de voortuin van de Koningin, om precies te zijn in de Paleisstraat – daar is nog veel activiteit te bespeuren deze zomer. Het Public Affairs team van Hill & Knowlton Nederland is er druk bezig een nieuwe vestiging in te richten en zich klaar te maken voor een nieuw seizoen vol wet- en regelgeving waarmee onze ambtenaren, ministers en parlementariërs bedrijven in Nederland zullen confronteren.
Want Den Haag slaapt geenszins. Ook niet in de zomer. De hoeveelheid wet- en regelgeving voor bedrijven neemt ook niet af, zoals beloofd, maar groeit juist. De overheid heeft steeds meer invloed op markten en segmenten waarin onze klanten zich bevinden. Of het nu gaat om nieuwe ‘duurzame inkoopregels voor de overheid’, de overname van energiebedrijven, de aanschaf van een nieuw gevechtsvliegtuig, maatregelen om energieverspilling tegen te gaan, de rol van specialisten in ziekenhuizen, het speelveld waarin mediabedrijven moeten zien te opereren, nieuwe regels voor financiële dienstverleners – ‘Den Haag’ is ermee bezig en/of heeft er invloed op.


De toenemende ‘Haagse invloed’ komt vaak voort uit oprechte drijfveren die politici hebben – zoals de zorg om de bescherming van consumenten, of de zorg om overheidsuitgaven. En soms speelt de wens van de maakbaarheid van de samenleving een rol. Hoe het ook zit – politiek en overheid zijn voor veel bedrijven steeds meer een factor om rekening mee te houden in hun bedrijfsvoering. Daarom openden wij per 1 juli een kantoor in Den Haag, met een dedicated public affairs team. Opdat wij onze klanten ook kunnen helpen als het er ècht om gaat in onze regeringsstad. Zoals bij bovenstaande voorbeelden al het geval is.
Den Haag slaapt niet, en Hill & Knowlton is klaarwakker. Vanaf nu ook vanuit Paleisstraat nummer 6.