1 mei 2006

Hill & Knowlton adviseur OIympische Spelen Beijing 2008

BEIJING, 1 mei 2006 – Na een uitgebreide selectieronde heeft het Organiserend Comité voor de Spelen van de XXIX Olympiade in Beijing 2008 (The Beijing Organizing Committee for the Games of the XXIX Olympiad, BOCOG) het internationale communicatieadvies-bureau Hill & Knowlton in de arm genomen voor haar communicatieactiviteiten.
Aan de pitch, die in februari 2005 werd gestart, deden acht internationale bureaus mee.
Hill & Knowlton gaat het BOCOG ondersteunen bij de uitvoering van communicatieplannen voor de Olympische Spelen 2008 in Beijing. Het communicatieadviesbureau biedt support bij belangrijke evenementen voor onder meer internationale media en assisteert bij het uitdragen van de Olympische gedachte van Beijing.


“Hill & Knowlton gaat ons helpen bij het verlenen van eersteklas service aan de media en het uitdragen van de Olympische visie van Beijing,” aldus dhr. JIANG Xiaoyu, uitvoerend vice-voorzitter van BOCOG. “De expertise, ervaring en deskundigheid van Hill & Knowlton zijn een uitstekende aanvulling op de professionele organisatie en mensen die we reeds hebben.”


Hill & Knowlton werd in 1927 opgericht en maakt deel uit van de WPP Group plc (NASDAQ: WPPGY), één van de grootste communicatiegroepen in de wereld. Het bureau is wereldwijd vertegenwoordigd en heeft uitgebreide ervaring met de Olympische Beweging en het Internationaal Olympisch Comité. Hill & Knowlton was ook nauw betrokken bij de succesvolle pogingen van de steden Athene en Londen om de Olympische Zomerspelen te mogen organiseren.