6 juni 2013

Hill + Knowlton Strategies genomineerd voor Sport Advies Award 2013

Met haar advies aan de KNWU is Hill+Knowlton Strategies één van de vier genomineerden voor de Sport Advies Award 2013. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door stichting Sport & Zaken aan het bedrijf met het meest impactvolle advies aan een sportorganisatie. Met het doneren van haar kennis levert Hill+Knowlton Strategies een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan de sport.
Hill + Knowlton Strategies genomineerd voor Sport Advies Award 2013
Hill+Knowlton Strategies heeft meegedacht welke toegevoegde waarde de Koninklijke Nederlandse Wielrenunie de sportieve fietser biedt en op welke wijze zij dit het beste kunnen communiceren. Er is gekozen voor drie thema’s om richting te geven aan de communicatie-uitingen. Ook bracht Hill+Knowlton Strategies de KNWU in contact met verschillende media, wat resulteerde in media-aandacht en zelfs ledengroei. De bond had deze kennis zelf niet in huis.
 
‘De samenwerking tussen partijen is heel goed verlopen. Daarnaast is het een vernieuwende aanvraag die ook relevant is voor andere sportbonden. Veel bonden kampen met dezelfde vraag: hoe kunnen wij onze toegevoegde waarde laten zien aan zowel leden als niet-leden? Er worden allerlei evenementen en producten bedacht, maar men weet dit vaak onvoldoende over de bühne te brengen. Andere bonden kunnen leren van de learnings uit deze case!’, zegt Karin Groendijk van Sport & Zaken.


Hill+Knowlton Strategies is sinds 2011 als adviseur van de sport aangesloten bij Sport & Zaken. Het bedrijf stelt zo’n drie keer per jaar medewerkers beschikbaar om sportorganisaties te helpen professionaliseren. “Er wordt heel veel gevraagd van de sport in deze tijd. Hill+Knowlton Strategies onderkent het belang van sport in de moderne samenleving. Daarom helpen we bonden, ook bij beperkte middelen en bemanning”, aldus Paul Kok van Hill+Knowlton Strategies.


4 genomineerden voor de Sport Advies Award
Jaarlijks worden via Sport & Zaken 55 adviestrajecten uitgevoerd door bedrijven, bij verschillende sportorganisaties. Vier daarvan zijn nu genomineerd voor de jaarlijkse Sport Advies Award. Hill+Knowlton Strategies neemt het op tegen Marxman advocaten (Atletiekunie), Capgemini (advies aan Gehandicaptensport Nederland) en Kennedy Van der Laan (Atletiekunie).
 
Jury & publieksstem
Een onafhankelijke jury beoordeelt de vier genomineerden en wijst twee finalisten aan, waarop het publiek deze zomer kan stemmen. De winnaar van de Sport Advies Award wordt op 19 september bekend gemaakt. De Award wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt.
 
Over Sport & Zaken
Sport & Zaken is de matchmaker tussen sport en bedrijfsleven. Tussen sportorganisaties en bedrijven met hart voor sport brengt de stichting samenwerkingen tot stand, die voor beide partijen rendement opleveren. Dit draagt bij aan haar missie; een optimale samenwerking tussen sport en bedrijfsleven voor een sportiever, vitaler en sterker Nederland.
Er zijn ruim 250 bedrijven aangesloten die zich willen verbinden met sportbonden en – verenigingen en maatschappelijke sportorganisaties die versterking kunnen gebruiken. 


Zie voor meer informatie: www.sportenzaken.nl