8 december 2006

Het belang van brandveilige kabels

Kabels spelen een belangrijke rol bij de veiligheid van gebouwen; een blijvend actueel thema gezien de Schipholbrand en de cafébrand in Volendam. Producten van Draka in dit segment zijn halogeenvrije kabels, kabels met een lage rookemissie en kabels met een hoge vuurbestendigheid.
Om meer te kunnen vertellen over de toegevoegde waarde van laagspanningskabels en de relatie tussen kabels en veiligheid, bezoeken 22 financieel analisten, beleggers en media de fabriek van Draka in Emmen. De deelnemers aan dit fabrieksbezoek worden in kleine groepjes in de fabriek rondgeleid en zien van dichtbij hoe de verschillende kabeltoepassingen ontwikkeld worden.


Draka neemt als leverancier van laagspanningskabels (kabels in gebouwen) een vooraanstaande positie in op deze markt. Naast het ontwikkelen van materialen, producten en technologie, zoekt Draka ook samen met de klant naar oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van e-commerce en logistiek. Daarom zijn er tijdens het fabrieksbezoek naast presentaties over de divisie, ook presentaties van Efectis Nederland (voormalig TNO Centrum voor Brandveiligheid) en van Sonepar, distributeur van Draka producten.


Hill & Knowlton is betrokken bij de coördinatie van dit fabrieksbezoek, het benaderen van de deelnemers en advisering over de presentaties & logistiek. De reacties van de deelnemers zijn positief: “Leuk om de productie in het echt te zien”, Prima dat het op zo’n dag niet over cijfers gaat, maar juist over de operationele business”, “Goed om vragen te kunnen stellen aan de aanwezige Draka executives”.