27 juni 2016

Frédérique Demenint wordt CEO Hill+Knowlton NederlandAmsterdam, 27 juni 2016 – Frédérique Demenint-van der Ven (44), directielid bij Hill+Knowlton Strategies Nederland B.V., wordt per 1 juli van dit jaar benoemd tot CEO van het communicatieadviesbureau. Zij volgt Ingo Heijnen (45) op, die na vijf jaar opschuift naar de functie van Chairman van de onderneming.Demenint is al dertien jaar verbonden aan Hill+Knowlton Strategies, waarvan de laatste twee jaar als directielid. Zij gaf de afgelopen jaren leiding aan de Corporate Communication practice, het grootste onderdeel van Hill+Knowlton Strategies in Nederland. Als CEO van Hill+Knowlton Strategies BV zal zij de eindverantwoordelijkheid hebben voor alle operationele activiteiten van het bureau. Zij rapporteert daarbij aan Ingo Heijnen, die als Senior Vice President Operations een portfolio van zeven landenorganisaties van Hill+Knowlton Strategies in Europa aanstuurt, waaronder Nederland. Vanaf 1 juli bestaat de directie van Hill+Knowlton Strategies in Nederland uit Frédérique Demenint-van der Ven (CEO), Jack de Vries (directielid) en Jenny Grevenstuk (financieel directeur).
Frédérique Demenint wordt CEO Hill+Knowlton Nederland
“Frédérique is een van onze meest ervaren en vooraanstaande adviseurs, die zich in de afgelopen twee jaar als een zeer bekwaam directielid van de Nederlandse organisatie heeft betoond. Zij weet de combinatie te maken tussen people management, commercieel en financieel inzicht en het leveren van adviesdiensten op het hoogste niveau. Frédérique is al enige jaren een van de drijvende krachten achter het succes van Hill+Knowlton Strategies in Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat de dagelijkse leiding van het bureau in zeer goede handen is bij haar en dat zij op haar eigen wijze invulling geeft aan de positie die we in Nederland innemen: het bureau voor de meest complexe communicatievraagstukken van organisaties en bestuurders, op momenten dat er echt om gaat”, zegt Lars Erik Gronntun, President & CEO van Hill+Knowlton Strategies EMEA.


Ingo Heijnen treedt na elf jaar terug uit de directie van Hill+Knowlton Strategies Nederland, waarvan de laatste vijf jaar als Managing Director en CEO. Hij kan die functie niet meer combineren met zijn verantwoordelijkheden binnen het Europese management team van Hill+Knowlton Strategies, waar hij sinds 2014 verantwoordelijk is voor de aansturing van de operaties in Frankrijk, Spanje, Portugal, Griekenland, Italië en Duitsland.


“Ingo heeft in zijn huidige rol drie verantwoordelijkheden: hij opereert als strategisch adviseur voor directies van verschillende bedrijven bij onder meer crises en fusies & overnames, geeft direct leiding aan een van onze grootste bureaus in ons Europese netwerk èn hij stuurt nog zes andere landenorganisaties aan. Hij heeft in de afgelopen vijf jaar samen met zijn team ervoor gezorgd dat onze Nederlandse vestiging met zo’n vijftig procent is gegroeid en dat de toonaangevende positie van Hill+Knowlton Strategies in de markt verder is verstevigd – dat is een mooi track record. Nu is het tijd om het stokje in Nederland over te dragen, zodat hij zich kan concentreren op de verdere ontwikkeling van Hill+Knowlton Strategies in Europa, naast zijn werk als trusted advisor van opdrachtgevers in Nederland en daarbuiten”, aldus Gronntun.