3 juli 2006

Dexcom koopt Dixons en Dynabyte

Dexcom Holdings B.V. heeft met Vendex KBB B.V. overeenkomst bereikt over de overname van de winkelformules Dixons en Dynabyte door Dexcom. Hill & Knowlton begeleidde de overname voor wat betreft de communicatie.
De 193 winkels van Dixons en Dynabyte hebben een gezamenlijke omzet (cijfers 2005) van circa €300 miljoen en er werken 1.120 medewerkers (880 fte). Met deze acquisitie bedraagt de omzet van Dexcom ongeveer €450 miljoen en telt de onderneming 2.000 medewerkers (1.300 fte). Dexcom is al eigenaar van de winkelketens t for telecom en Tell Me alsmede Harmony Financial Services (verzekeraar van mobiele telefoons).


Consumentenelektronica behoort niet langer tot de kernactiviteiten van Vendex KBB. Dexcom wil in dit segment juist uitbreiden in Nederland. Met de overname van de twee succesvolle en goed renderende formules Dixons en Dynabyte verwacht Dexcom ook duidelijke synergievoordelen te behalen en uitbreidingsmogelijkheden te creëren.


De winkelformules zullen onder de bestaande merknamen blijven opereren. Henk Kamsteeg, medeoprichter en CEO van Dexcom, zegt nog meer te gaan investeren in kennis en opleiding van de medewerkers.


Dexcom dochter t for telecom nam in november 2005 al de keten Tell Me over en werd daarmee de grootste telecomretailer in de Benelux. Na de overname van Dixons en Dynabyte zal Dexcom met zo’n 350 winkels beschikken over fijnmazige distributie in heel Nederland. De strategie van Dexcom is gericht op verdere ontwikkeling in personal electronics in combinatie met content en services. Dexcom streeft naar verdere groei in de Benelux door uitbreiding van het assortiment in multimedia producten en diensten, en opening van nieuwe winkels.


Hill & Knowlton was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van boodschappen voor in- en extern gebruik, evenals voor de mediaregie. Hill & Knowlton was in november 2005 ook betrokken bij de overname van Tell Me door t for telecom.