22 november 2010

Als het er écht om gaat: de laatste fase van de WK-kandidatuur

Op 2 december maakt het Executive Committee van de wereldvoetbalbond FIFA het besluit: op deze dag bepaalt zij in Zürich welke landen de WK’s van 2018 en 2022 mogen organiseren. Hill+Knowlton Strategies is met het internationale netwerk vanaf het begin het communicatieadviesbureau van The HollandBelgium Bid, de gezamenlijke kandidatuur van België en Nederland. Met nog een week te gaan is de eindsprint ingezet.
Als het er écht om gaat: de laatste fase van de WK-kandidatuur
Dit zijn de laatste momenten om de beslissers van de FIFA nogmaals te overtuigen van de kracht van de Lage Landen. Zo is The HollandBelgium Bid nu afgereisd naar Brazilië. Hier heeft de delegatie onder leiding van CEO Harry Been in Sao Paulo de opening van het eerste Cruyff Court in Zuid-Amerika opgeluisterd. Vervolgens vertrokken ze naar Rio de Janeiro, waar The HollandBelgium Bid aanwezig is met een stand op de internationale voetbalbeurs Soccerex.


Voorafgaand aan de beurs speelden de oud-internationals op het strand van Copacabana tegen voormalige sterren uit Brazilië, Argentinië en Italië. De leden van het The HollandBelgium Bid All Star Team, bestaande uit onder andere Pierre van Hooijdonk, Aron Winter en Jean-Marie Pfaff, zullen ook op de beursvloer aanwezig zijn, net als The Bid President Ruud Gullit.


Het bezoek aan Brazilië, evenals andere reizen en de finale presentatie, grijpen we aan om nogmaals onze boodschap uit te dragen. Onder het motto ‘Together for Great Goals’ staan de Lage Landen voor een compact en duurzaam toernooi waar voetbal centraal staat, met een blijvende positieve bijdrage aan de (voetbal)wereld. Een geweldig voetbalfeest voor iedereen.


Met ondersteuning van de lokale Hill+Knowlton Strategies-collega’s wereldwijd, hebben we deze boodschappen het afgelopen jaar succesvol uitgedragen van Zuid-Afrika to Zuid-Korea en van Trinidad & Tobago tot Londen.
Houd de allerlaatste fase van de kandidatuur in de gaten op www.thebid.org en wave mee met de fans op www.JoinTheWave.nl.