4 augustus 2009

Alleen kun je niets, je moet het samen doen

De Johan Cruyff Foundation zet zich sinds 1997 in voor het in beweging krijgen van de jeugd. Dit doet ze door middel van het organiseren van sportevenementen – waarvan vele voor gehandicapten – en het aanleggen van Cruyff Courts.
Hiermee is de stichting succesvol: inmiddels liggen er in Nederland (en daarbuiten) bijna 100 Cruyff Courts. En recent onderzoek heeft aangetoond dat deze mooie trapveldjes niet alleen de jeugd én hele wijken in beweging brengen, maar jongeren ook meer zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel geven. Hieronder een groep jongeren die voorheen lastig te bereiken waren.


Er is echter nog een lange weg te gaan. In een tijd waarin de stichting graag nog zoveel meer Courts wil aanleggen, is het op zoek naar structurele partners die hen willen ondersteunen. Helaas zijn maatschappelijke initiatieven, zoals steun aan stichtingen als de Johan Cruyff Foundation, vaak de eerste punten waar in crisistijd op bezuinigd wordt.


Onterecht, want juist nú is de tijd voor organisaties om te laten zien dat je daadwerkelijk, vanuit een échte overtuiging, betrokken bent bij de maatschappij. En vreemd, want we merken dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar een zinvolle invulling van hun maatschappelijke betrokkenheid.


Deze boodschap op de juiste momenten en op de juiste manier naar voren brengen… dat is waarbij Hill & Knowlton sinds april 2009 de Johan Cruyff Foundation belangeloos ondersteunt. Bijvoorbeeld rond de perspresentatie van 2 juni jl., toen Johan Cruijff en Prinses Máxima de uitkomsten van het onderzoek naar de werking van de Cruyff Courts presenteerden.


Samenwerken doen we vanuit de overtuiging dat sport een fantastisch middel is voor het welzijn van jongeren en van hun omgeving. En vanuit de wetenschap dat de Johan Cruyff Foundation als geen ander zorgt voor doorbraken in de vaak moeizame samenwerking tussen lokale overheden, buurtwerkers en instanties.


Door onze kennis over communicatie in te zetten voor de foundation, hopen we gezamenlijk de stichting naar een nog hoger plan te brengen. Op naar 14 jaar Johan Cruyff Foundation.