14 december 2010

Alexander Döll stapt over van Amsterdam naar Hill+Knowlton Strategies Nairobi

Hill+Knowlton Strategies heeft de aanstelling van Alexander Döll als directeur van Hill+Knowlton Strategies Oost-Afrika aangekondigd. Hij maakt de overstap van Hill+Knowlton Strategies Amsterdam naar Nairobi nadat hij drie jaar voor Hill+Knowlton Strategies in de Nederlandse markt actief is geweest.
Alexander Döll stapt over van Amsterdam naar Hill+Knowlton Strategies Nairobi
Alexander is een allround communicatiespecialist met een ruime ervaring op het gebied van bedrijfscommunicatie, interne communicatie en veranderingscommunicatie. Hij beschikt over specifieke expertise op het vlak van bedrijfsreorganisatie, crisiscommunicatie en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Alexander Döll werkt sinds 2007 bij Hill+Knowlton Strategies.


Alexander rapporteert aan Dave Robinson, CEO bij Hill+Knowlton Strategies voor de regio Midden-Oosten, Turkije en Afrika en aan Bharat Thakrar, CEO bij Scangroup (joint-venturepartner in Oost-Afrika).


Jeroen van Seeters, CEO van Hill+Knowlton Strategies Nederland, stelt trots te zijn op de overstap van een Nederlandse collega naar Afrika. “Zijn overstap past heel goed bij de positie die wij binnen het Hill+Knowlton Strategies netwerk willen innemen, namelijk Amsterdam als één van de toonaangevende kantoren waar topadviseurs werken. Het feit dat Alex is gevraagd de operatie in Oost-Afrika te leiden, is wat dat betreft veelzeggend.”


Alexander zegt: “De pioniersdagen in Afrika zijn voorbij en de concurrentie op lokaal en internationaal vlak wordt elk dag groter. Net daarom is het nog interessanter en spannender om onze activiteiten in Afrika uit te bouwen. De communicatieve uitdagingen die merken in Afrika moeten aangaan, zijn dezelfde als in Europa of Amerika. We weten maar al te goed dat er hard gewerkt zal moeten worden om te verzekeren dat merken op doeltreffende wijze communiceren met hun stakeholders.”


Alexander Döll is een Nederlands staatsburger. Hij spreekt Nederlands, Engels en Duits en heeft een bachelordiploma massacommunicatie alsook een masterdiploma bedrijfscommunicatie. Voordat hij in dienst trad bij Hill+Knowlton Strategies was Alexander manager corporate communication bij luchthavenexploitant Schiphol Group.