6 april 2009

11 Vragen aan Koos van der Veen & Edwin van Wijk

Koos van der Veen (KvdV) is commercieel directeur van MoneYou en is verantwoordelijk voor de marketing van MoneYou. Edwin van Wijk (EvW) is Group Manager Financial Communications bij Hill & Knowlton. Hij is verantwoordelijk voor financiële dienstverleners, beurgenoteerde bedrijven en andere klanten met gespecialiseerde financiële communicatieadvisering. Samen werken zij aan de introductie van MoneYou Zakelijk Sparen.
1. Waarom heb jij deze baan?
KvdV: Omdat ik gevraagd ben en vervolgens nauwelijks na hoefde te denken omdat ik graag bezig ben met de combinatie van strategische activiteiten zoals het verder uitbouwen van MoneYou en operationele sales, zoals het laten roken van de schoorsteen.
EvW: Omdat de combinatie van inhoudelijke communicatieadvisering met commerciële verantwoordelijkheid mij erg aanspreekt. Het is telkens weer een kick als nieuwe klanten voor ons kiezen en we daarna hun verwachtingen kunnen overtreffen. Daar doe je het voor.


2. Wanneer was je voor het laatst aangenaam verrast in je werk?
KvdV: Afgelopen week nog was ik aangenaam verrast door de grote hoeveelheid complimenten die binnenkwamen van allerlei mensen naar aanleiding van de press coverage die we gehaald hebben met de introductie van MoneYou Zakelijk Sparen.
EvW: Toen we zagen dat ons plan voor de introductie van de MoneYou Zakelijke Spaarrekening in werkelijkheid nog beter uitpakte dan we vooraf hadden ingeschat.


3. Wat is jouw grootste uitdaging?
KvdV: De geweldige en enorm ambitieuze plannen met MoneYou realiseren.
EvW: Om in deze economisch moeilijke tijden bestaande klanten te behouden door ze positief te blijven verrassen. Daarnaast natuurlijk nieuwe klanten te acquireren.


4. In 2009 wil ik ten minste nog…
KvdV: Tijd maken om te trainen en minimaal één wielerklassieker te rijden.
EvW: In weerwil van alle doemdenkers die slechts halflege glazen zien, mijn eigen positiviteit en enthousiasme behouden en klanten die het moeilijk hebben, helpen de opwaartse spiraal terug te vinden.


5. Wat is de grootste ergernis in je werk?
KvdV: Terugkomen op beslissingen waardoor we niet vol gas vooruit kunnen.
EvW: Ik kan slecht tegen mensen die een dubbele agenda voeren. Die het een zeggen en het andere doen. Gelukkig ben ik die in mijn drie jaar bij Hill & Knowlton nog niet tegengekomen.


6. Hill & Knowlton is succesvol als…
KvdV: We vele klanten hebben die ons beoordelen als de beste online aanbieder van heldere, duidelijke en prima geprijsde financiële producten.
EvW: Als onze klanten ons blijven aanbevelen aan anderen als het bureau dat je moet hebben voor ‘als het er echt om gaat’. Juist in de huidige financiële en economische crisis kunnen wij ons onderscheiden van de concurrentie.


7. Wat is het mooiste resultaat dat je dit jaar hebt geboekt?
KvdV: Dat is nog gaande maar dat is de zeer snelle groei van aantallen klanten en aan MoneYou toevertrouwde spaartegoeden.
EvW: Het winnen van mooie klanten als Optiver en MoneYou, maar belangrijker nog, het realiseren van uitstekende resultaten voor onze klanten zoals de overname van NUON door Vattenfall en de succesvolle introductie van MoneYou’s zakelijke spaarrekening.


8. Waardoor werkt het tussen jullie?
KvdV: De samenwerking is nog kort maar de eerste resultaten zijn er. Het gaat tussen ons werken als we scherp, kritisch, eerlijk en open naar elkaar zijn en zo gezamenlijk keihard werken aan de doelen die we afgesproken hebben.
EvW: Koos heeft een Noord-Hollandse nuchterheid die mij erg aanspreekt. Open, eerlijk, kritisch en recht voor z’n raap. Dat klikt goed, ook met de andere leden van het MoneYou-team.


9. Persbericht ja/nee?
KvdV: Ja
EvW: Ja, maar niet one size fits everybody. Voor de zakelijke spaarrekening van MoneYou hebben we vier verschillende persberichten gemaakt. Een voor elke specifieke doelgroep, en dat werkte erg goed.


10. Blackberry ja/nee
KvdV: Ja
EvW: Ja, maar niet verslaafd.


11. Favoriete sport
KvdV: Wielrennen.
EvW: Voetbal (ik kijk graag naar de wedstrijden van mijn zoontjes die nog bij de E- en F-pupillen van Victoria 1893 uit Hilversum spelen maar ook graag naar de Nederlandse Eredivisie. Soms ook naar het stadion om ‘mijn kluppie’ AZ te zien voetballen.)