Ingo Heijnen

Ingo Heijnen

Chairman en Sr. Vice President Operations Continental Europe
Ingo Heijnen is Strategy Director en daarnaast is hij Senior Vice President Operations van Hill+Knowlton in Continental Europe. In deze rol stuurt hij verschillende landenorganisaties van het communicatie-adviesbureau aan.

Naast zijn managementtaken in Europa is hij strategisch adviseur voor verschillende klanten, op het gebied van crisis & issues management, public affairs en communicatie rond fusies & overnames. Hij heeft in de afgelopen jaren diverse bedrijven begeleid  bij de aan- en verkoop van bedrijven. In 2010 en 2011 ontving hij de 'Best PR Consultant in M&A' award .

Ingo was CEO van Hill+Knowlton Strategies B.V. van 2011 tot 2016. Daarvoor had hij als lid van de directie de verantwoordelijkheid over de corporate communicatie, financiële communicatie en public affairs groepen van Hill+Knowlton Strategies. Daarvoor was hij Group Manager Healthcare en later Managing Director. Eerder werkte Ingo als international communication manager bij Numico. Vóór Numico werkte Ingo bij Citroën Nederland als PR manager, dáárvoor had hij al drie jaar bij Hill & Knowlton in Amsterdam gewerkt.  

Ingo heeft als dienstplichtig officier gediend bij de Koninklijke Luchtmacht, in de rol van voorlichter. Hij is gastdocent in reputatiemanagement op de Hogeschool Windesheim en de Academie voor Management van de Universiteit van Groningen.

Ingo studeerde journalistiek en bedrijfscommunicatie.

telefoon: +31204044707
email: ingo.heijnen@hkstrategies.com