Frans van der Grint

Frans van der Grint

Strategy Director en Financial+M&A Practice Director Europe
Strategy Director Frans van der Grint adviseert bij een breed scala aan strategische communicatie uitdagingen, met een focus op Financial and Corporate veranderingen en crises.

Zijn ervaring omvat een variëteit aan communicatie in juridische, financiële, activistische en publicitaire issues, waarbij hij vaak de onder vuur liggende bestuurders terzijde staat. Tevens is hij betrokken bij de meest in het oog springende M&A transacties van de laatste jaren als strategisch communicatie adviseur van Raden van Bestuur en Commissarissen. Frans van der Grint werd in 2015 voor de vierde opeenvolgende keer gekozen tot beste M&A PR Consultant. Ook in 2012, 2013 en 2014 kreeg hij deze erkenning.

Van der Grint ontwikkelt campagnes die complexe en impactvolle dossiers tot een goed einde moeten brengen, waarbij een scala aan stakeholder groepen wordt beïnvloed en gemobiliseerd. Hij heeft een brede ervaring in het positioneren van bedrijven en producten, zowel in een nationale als internationale context. Zijn expertise omvat eveneens het ontwikkelen van en leiding geven aan multinationale campagnes.

Frans van der Grint leidt de European Practice for Financial+M&A Communications van Hill+Knowlton Strategies.

Van der Grint is een gerenommeerde management coach en mediatrainer. Hij is de geestelijk vader van de Battlefield Communications aanpak en ontwikkelde methoden voor moderne M&A Communicatie, stakeholder management en risk mitigation.

Hij behaalde in de communicatie-industrie hoog aangeslagen Europese en wereldwijde awards voor enkele spraakmakende campagnes. Van der Grint geeft colleges op diverse universiteiten en spreekt met enige regelmaat op congressen, seminars en bedrijfstrainingen.

Frans van der Grint was vanaf 2000 CEO van Hill+Knowlton Strategies Nederland, waarna hij zich vanaf 2007 als Strategy Director geheel wijdde aan de adviespraktijk. Eerder had Van der Grint posities als Directeur Communicatie bij Nutricia en later Numico en Group Director Marketing Communication tijdens zijn eerste periode bij Hill+Knowlton Strategies. Hij was Groepsmanager bij het PR-adviesbureau JRPM. Voordat hij de overstap maakte naar de advieswereld werkte hij zes jaar als dagbladjournalist.
 

telefoon: +31204044707
email: frans.vandergrint@hkstrategies.com