Een greep uit ons werk
Ontmoet onze senior adviseurs

Strategic Intelligence – diepgaand inzicht in omgevingsfactoren

Hill+Knowlton Strategies beschikt als enige communicatieadviesbureau in Nederland over een Strategic Intelligence afdeling. Wij hebben deze opgericht vanuit het besef dat het beste advies niet mogelijk is zonder diepgaand inzicht in omgevingsfactoren die invloed hebben op de situatie bij onze klanten.

 
Strategic Intelligence Hill+Knowlton Strategies
Bij het ontwikkelen van een communicatiestrategie, bij financial communications, bij het begeleiden van mergers & acquisitions en zeker bij crisiscommunicatie kan een hoog aangeschreven communicatieadviesbureau niet zonder een helder zicht op wat er gezegd en geschreven wordt. Om het denken en doen van stakeholders goed in beeld te krijgen, hebben onze researchers en analisten als taak het vergaren, interpreteren en analyseren van informatie. Zij graven diep om relevante inzichten te genereren voor het ontwikkelen van een succesvolle communicatiestrategie.


Een schat aan bronnen
Daarbij maken zij gebruik van een schat aan openbare bronnen, zowel online als offline. Denk aan tools als Factiva, Lexis Nexis, verschillende internetzoekmachines, social media, interviews met stakeholders en opinieonderzoek. Ook interpreteren zij informatie die onze klanten zelf al genereren via bijvoorbeeld marktonderzoek.
 
Alle relevante stakeholders
Onze Strategic Intelligence afdeling doet research naar alle relevante stakeholders voor de opdracht. De afdeling brengt hun meningen en argumenten in kaart, hun impact op de omgeving van de klant en hun relatieve positie ten opzichte van elkaar. Ook laten onze researchers zien welke informatie over zowel de klant als relevante stakeholders bekend is, wie deze informatie beïnvloedt, via welke kanalen dit gebeurt, wat de tone of voice en frequentie van deze informatie is. Het zijn deze inzichten die vaak het verschil maken in de adviezen aan onze opdrachtgevers.
 

Voor meer informatie :

Wolter Hamelink
Senior Consultant Financial Communications

telefoon: +31204044707
email: wolter.hamelink@hkstrategies.com