Een greep uit ons werk
Ontmoet onze senior adviseurs
Prepare for turbulence: bekijk onze korte demo.
Meer weten over Flight School?
Download hier de brochure

Flight School – innovatieve simulatietool voor crisiscommunicatie

Breng de theorie van crisiscommunicatie in praktijk met Flight School, de realtime crisis-simulatietool van Hill+Knowlton Strategies. Met de Flight School ervaart u zelf in welke mate uw organisatie en communicatieteam voorbereid is om een reputatie onder druk te beschermen…

 
Hill+Knowlton Strategies - Flight School
­
Hill+Knowlton Flight School combineert onze crisisexpertise en jarenlange ervaring met het opstellen en trainen van crisisprocedures, met speciaal door ons ontwikkelde simulatietechnologie, die specifiek het domein van (social) media toevoegt.
 
Digitalisering van nieuws, social media en burgerjournalistiek stellen nieuwe eisen aan het reactievermogen van organisaties. Flight School maakt het mogelijk voor organisaties om in deze nieuwe context crisisscenario’s te oefenen. Begeleid door een team van ervaren Hill+Knowlton adviseurs wordt u ondergedompeld in een fictieve crisissituatie en ervaart u zelf in welke mate uw organisatie en communicatieteam voorbereid is om een crisis het hoofd te bieden en reputatieschade te voorkomen.
 
Realistische crisissimulatie
De speciaal voor Hill+Knowlton Strategies ontwikkelde Flight School technologie zorgt voor een ongekend hoog realiteitsgehalte van de crisissimulatie. Tijdens de gesimuleerde crisis laat het interactieve Dashboard van de applicatie deelnemers van minuut tot minuut zien wat gaande is op nieuwssites, blogs, Twitter en Facebook.
 
Alle relevante stakeholders, zoals klanten, werknemers, partners, de overheid, toezichthouders, media, NGO’s e.a. spelen een rol in de simulatie, die u indringend laat kennismaken met het belang van effectieve crisiscommunicatie. Deelnemers zien hun eigen interventies, zoals persberichten, blog posts, tweets and Facebook posts, in real- time terug. Tijdens de training ontvangt u feedback op wat u wel, en misschien juist niet, zegt.
 
Volkomen afgeschermd
Het Flight School Dashboard is volkomen afgeschermd en veilig, waardoor u zowel traditionele als sociale media kunt gebruiken zonder dat uw berichten daadwerkelijk gepubliceerd worden. Hierdoor is het mogelijk rechtstreeks samen te werken met social media managers en andere eerstelijns crisiscommunicatie-verantwoordelijken.
 
Na de simulatie worden de oefeningen kort besproken. Binnen twee weken ontvangt u een uitgebreide samenvatting van de simulatie, met hierin de belangrijkste leerpunten en suggesties voor verbeterde versies van uw crisisplan, -procedures en –training.
 
Neem contact met ons op voor meer informatie over Flight School en hoe Hill+Knowlton Strategies u kan helpen in de voorbereiding op een crisis en met het opzetten van een gedegen aanpak van crisiscommunicatie. Of download de brochure.